MENIU

FOTO | PLANUL ROȘU activat! IMPACT puternic intre un autocar și o cisternă! 1 persoană a murit si alte 15 au fost rănite

Planul rosu a fost activat FOTO: IGSU

Accidentul s-a produs in localitatea Lechința si avand in vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Interventie care presupune suplimentarea resurselor medicale la fata locului. 

Pompierii salvatori intervin cu 3 autospeciale de stingere, 1 de descarcerare, 2 ambulante SMURD, 2 ambulante ale Serviciului Județean de Ambulanta și 1 unitate de terapie intensiva mobila. 

În autocar erau 30 de persoane, iar autocisterna era plină cu combustibil.

În urma accidentului au rezultat 15 victime,  unul dintre ocupanti se afla in stop cardio respirator, iar altul in stare grava. 

A fost nevoie de intervenția pompierilor de la descarcerare pentru a putea să îi scoată pe cei 2 dintre fiarele contorsiate.

Circulația este blocată pe ambele sensuri de mers în localitatea Lechința din Bistriță Năsăud. 

Misiunea este in dinamica. Vom reveni cu informatii.

UPDATE :

La 17.30, Planului Roșu de Intervenție a fost dezactivat. 

Bilanț final: echipajele de interventie au găsit la locul indicat 15 persoane, dintre care un bărbat, în stop cardiorespirator. Din păcate, in ciuda eforturilor echipajelor medicale, acesta a decedat. 

A doua victima aflată  în stare grava a fost stabilizata si va fi transportata la UPU SMURD Bistrița, pentru îngrijiri medicale de specialitate. 

Celelalte 13 persoane au fost evaluate de personalul medical aflat la fata locului, iar starea acestora nu a impus transportul la spital. Pentru continuarea deplasarii, a fost pus la la dispoziție un alt mijloc de transport.

Mai multe articole despre:
victime impact